Slogan

Coaching on the job

Stof tot nadenken – verborgen vaardigheden ÔÇśbelichtenÔÇÖ- vaardigheden ontdekken

Achtergrond
Vanuit verschillende initiatieven krijgt Zelfmanagement/persoonsgerichte zorg steeds meer aandacht. Ook ik onderschrijf het belang van persoonsgerichte zorg. Gesprekstechnieken zijn een belangrijke vaardigheid voor zorgverleners om te begeleiden bij het verbeteren van hun leefstijl en helpen de regie te nemen over zijn/haar eigen gezondheid.
Vanuit de gedachte ‘van elkaar kun je leren’ werk ik als coach om gebruik te maken van ÔÇścoaching on the jobÔÇÖ. Ik kom zelf uit het werkveld en hierdoor speel ik in op herkenbare casussen.


Coaching on the job
Motiverende Gespreksvoering (MGV) en oplossingsgericht coachen leer je door herhaling en oefening in de praktijk. Bij coaching on the job kijk ik met je mee met de pati├źntgesprekken en ik kan je aandragen waar de verandering bij de pati├źnt mogelijk is. Ik kijk naar de toepassing van gesprekstechnieken en geef je advies hoe je deze methode eventueel nog effectiever en bewuster kunt inzetten. De coaching wordt op maat aangeboden en kan bestaan uit ├ę├ęn of meerdere sessies.
Ik geef je de ruimte om je expertise optimaal te benutten en coach je in de ontwikkeling van jouw gespreksvaardigheden.

Naast de gesprekstechnieken laat ik je zien door middel van de ladder welke manier van veranderen wel werkt in drie stappen. Ook ga ik je uitleggen over type pati├źnten, hoe je elke pati├źnt op de juiste manier kunt benaderen.


Kennismakingsgesprek Coach Gesprekstechnieken
Vindt je het spannend dat ik met je mee kijk tijdens je consult? Telefonisch kunnen we eerst een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek hebben. Tijdens het kennismakingsgesprek beantwoordt ik je vragen en licht ze de meerwaarde en de mogelijkheden van coaching on the job graag toe. Je kunt dan zelf bepalen of het iets voor je is.

Doelgroep:Praktijkondersteuners/Praktijkverpleegkundigen aangesloten bij Ketenzorg Friesland, die de basiscursus Motiverende gespreksvoering hebben gevolgd

Aanmelden of meer info
Ben je geïnteresseerd in coaching on the job, meld je dan aan via interesse, ik neem dan contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden of om een afspraak te maken. Aarzel niet, het is echt waardevol!

 *Bij het afzeggen van afspraken minder dan 24 uur van te voren kunnen kosten in rekening worden gebracht.
 **Accreditatie wordt toegekend door NVvPO en V&VN voor 2 punten per sessie hiervoor geldt:

Voor de eerste afspraak met een coach twee accreditatiepunten; Voor vervolgsessies: wanneer duidelijke doelenstellingen worden geformuleerd voor de vervolgafspraken en de POH/PVK/(DIE) deze ten minste 10 werkdagen voor de volgende afspraak aanlevert bij Doktersacademie Friesland kunnen ook voor de vervolgafspraken twee punten worden toegekend. Maximaal kunnen voor een coachtraject 8 punten (2 per sessie) worden toegekend. Het is niet mogelijk om accreditatiepunten met terugwerkende kracht toe te kennen.