Methode MinneSmaRT

Ik zorg voor leefstijlverandering, inclusief de escaperoom positieve gezondheid

Programma:
Escaperoom positieve gezondheid.

sneak preview methodes gesprekstechnieken
Motiverende gespreksvoering is gericht op het versterken van de autonome motivatie en dus niet zoals zo vaak wordt gedacht de intrinsieke motivatie.

Oplossingsgericht coachen, sfeer van lichtheid en optimisme, effectieve samenwerking tussen jou en patiƫnt/cliƫnt, een sterke focus op doelen die belangrijk zijn voor de patiƫnt/cliƫnt, nieuwsgierigheid naar wat al werkt of wat zou kunnen werken, oog voor sterke kanten, competenties en getoonde inzet, positief leren van het verleden en anticiperen op de toekomst, een zekere creativiteit en bereidheid tot experiment, oog voor belangrijke anderen in het leven van de patiƫnt/cliƫnt (Sergio van der Pluijm).

Tools om in te zetten tijdens je spreekuur

Teambuilding

De training is inclusief de escaperoom positieve gezondheid van Machteld Huber. De escaperoom is een vorm van entertainment educatie. Doelstelling is dat deelnemers aan het eind kennis van het concept positieve gezondheid hebben en een eerste idee van wat zij binnen hun eigen werk of rollen anders, niet meer of juist wel kunnen doen in de lijn van dit nieuwe gezondheidsconcept.

Gezondheid is veel meer dan niet ziek zijn. Gezondheid is het vermogen van mensen om veerkrachtig om te gaan met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven, en daarbij zoveel mogelijk de eigen regie voeren. Het gaat niet enkel om de behandeling van een ziekte of problemen, maar juist om het bevorderen van kansen en mogelijkheden van mensen, ondanks een eventuele ziekte of problemen. Dat alles is positieve gezondheid. Het spinnenweb kan de basis vormen voor een gesprek. Voor dit gesprek is mijn dynamische training ā€˜leefstijlsveranderingā€™ met gesprekstechnieken en handige tools, een eye opener om in zetten. Het is praktisch en snel in te zetten tijdens een consult, met resultaat. Het gaat erom patiĆ«nten zelf te laten benoemen wat in hun vermogen ligt om een verandering aan te gaan.

Een aantal reviews: