Optimale contactmomenten

Over mij

Ik werd in 2009 praktijkondersteuner omdat ik iets wilde betekenen voor anderen. Maar hoewel het werk heel mooi was, kwam ik ā€˜s avonds gesloopt thuis. Ik praatte de hele dag met patiĆ«nten, maar hun gedrag veranderde niet of nauwelijks.


Totdat ik op een cursus ā€˜Gesprekstechniekenā€™ leerde wat ik ā€˜andersā€™ kan doen. Hoe ik van vertellen naar luisteren kon gaan. En ik duurzame gedragsverandering bij patiĆ«nten kan bereiken. Dat veranderde hun leven, maar ook het mijne. Die ervaring wil ik ook andere praktijkondersteuners en zorgverleners geven.


Daarom werk ik als coach on the job en ben ik zelf een training gaan ontwikkelen. Dit specifiek gericht op praktijkondersteuners/zorgverleners met de voorbeelden die ik dagelijks tegenkom in de praktijk. Zo verbeter ik niet alleen het leven van mijn patiƫnten en cursisten maar indirect ook het leven van de patiƫnten van mijn cursisten. Daar doe ik het voor.

Mijn doel is dat de patiƫnt/cliƫnt meer zelfredzaamheid en zelfmanagement ervaart, hierdoor is de patiƫnt onafhankelijk en zal zich blijer voelen.

Sinds 10 jaar werk ik als praktijkondersteuner. Ik heb in verschillende praktijken gewerkt en de laatste 8 jaar werk ik in leeuwarden in een grote stadspraktijk. Een dynamische praktijk met een vooruitziende blik waar ik mijn ambities op mijn vakgebied kan blijven ontwikkelen. Omdat ik uit de praktijk kom is het werk als coach in mijn eigen beroepsgroep een zinvolle aanvulling voor mij maar ook voor mijn collegaā€™s praktijkondersteuners. Coaching on the job doe ik in opdracht van Ketenzorg Friesland. De training en de escaperoom is voor elke belangstellende te boeken. Om mijn werk als coach goed te kunnen blijven doen hou ik mijn kennis op peil door trainingen, workshops en netwerkbijeenkomsten. Ik blijf je verrassen met nieuwe manieren om de patiĆ«nt in beweging te brengen.

Bewezen effect: coachopleiding in motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht coachen en ACT.

Van Hoeve Training: motiverende gespreksvoering

Boven de lijn: haal het beste uit jezelf

Luuk Wink: trainersopleiding